Waar gaan we dit jaar wintersporten?

Het skiseizoen zit er al bijna aan te komen! Genieten van de witte pistes, lunchen op de mooiste uitzichtplekken en een drankje tijdens de apres-ski. De een gaat zigzaggend naar beneden met zijn ski's, terwijl de ander zijn kunsten laat zien op zijn snowboard. Wintersport zorgt ervoor dat je ongelimiteerd kan genieten van de frisse buitenlucht, de sneeuw en prachtige omgevingen.

Er zijn veel verschillende wintersportgebieden te vinden over heel de wereld. Naast de vele mogelijkheden binnen de bekende Europese wintersportgebieden zijn er ook een tal van mogelijkheden in Japan, de Verenigde Staten, Canada en zelfs Nieuw-Zeeland.

Wij laten een paar prachtige bestemmingen zien waar je dit jaar wellicht kan vertoeven!

Japan
Niseko in Japan biedt een unieke ski-ervaring die verder gaat dan de gebruikelijke, verbazingwekkende culinaire ervaringen.

In dit ski-oord vindt je 's werelds beste en droogste sneeuw op de pistes.

Wat het ook bijzonder maakt is dat dit gebied aan de kust ligt van het schiereiland Hokkaido en het daardoor een prachtig uitzicht biedt vanaf de berg.

Hier eet je in plaats van een schnitzel op de berg, de lekkerste sushi. De vis die je hier eet is net zo vers als de lucht die je inademt. De apres-ski eindigt in een karaoke bar en om even te ontspannen kan je naar een van de natuurlijke warmwaterbronnen gaan die afkomstig zijn van de berg Yotei.

Nieuw-Zeeland
De berggebieden die liggen op het Zuidereiland, liggen hoog in de Zuidelijke Alpen. Zij vangen van begin juni tot oktober sneeuw. Nieuw-Zeeland staat bekend om een van de meest gerespecteerde ski landen op het zuidelijk halfrond.
Cardrona wordt gezien als een van de beste skigebieden van het land. Deze plek trekt elk jaar veel van 's werelds beste skileraren, freeriders en freestylers.
De kans is groot dat je hier tijdens de apres-ski kan proosten met olympische freestyle atleten.
Canada

Dit land staat bekend om haar sneeuwzekerheid, de lichtste poeder ter wereld en een gastvrije cultuur. In en rond de bergen kan je verschillend wildlife tegenkomen, zoals rendieren en beren.

Je kan met de sneeuwscooter de wildernis verkennen of met de helicopter naar de meest prachtige plekken worden gebracht.

De skigebieden in Canada zijn rustig, groot en bieden prachtig uitzicht.

De bekendste gebieden zijn Whistler, Jasper en Banff. In Whistler kan je het beste skiën en snowboarden. Wanneer je voor Jasper of Banff kiest, verblijf je in een nationaal park.

IJsland
Wintersport in IJsland is anders dan in andere delen van Europa.

Het is voor verschillende types reizigers een pure belevenis. Zo kunnen de natuurliefhebbers genieten van verse poedersneeuw, avonturiers kunnen catskiën op het Troll schiereiland en rustzoekers voelen zich thuis op de kleinschalige pistes.

De skipistes zijn rustig, ruimtelijk en bieden prachtige uitzichten.

Naast het wintersporten valt er nog veel meer te beleven, zoals sneeuwscootertocht door het vulkanische landschap van Myvatn, walvissen spotten of uiteraard het bezichtigen van het Noorderlicht als je geluk hebt.


Waar gaat jouw volgende wintersportreis naartoe? 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Where to go next?

Privévliegen naar Marrakech: Ervaar de magie van Marokko